czesc !
Mam do was pare pytan
1. Ile m kabla glosnikowego wychodzi w polaczeniu od bagaznika do drzwi w odleglosci od miejsca tam gdzie jest trojkat w bagazniku?
2. Ile m kabla zasilajacego musze liczyc od aku do bagaznika do miejsca za kolem zapasowym (tam gdzie jest trojkat) ?
Radio:C90r+XDP210EQ Kable:Opt,Skyline,50 mm Wzm:XES M1+FP 1.800 Glosniki:SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
ja mam w drzwiach no i przymierzam się do lepszej wersji czyli umieszczenia zwrotek w bagażniku.
przyoszczędziłem na początku a teraz muszę dwa razy kupowac
do wersji zwrotki w drzwi kupowałem 14 m 2,5mm2 i 4m 1,5mm2 (dla twisterków)
czyli musze liczyc okolo 7 metrow na 1 strone bez tweeterow
ooo i nexus sie zjawil jak cos to juz wiesz ile tego potrzebuje ale nie wiem jakie jeszcze
a co w zwiazku z zasilaniem !?
Radio:C90r+XDP210EQ Kable:Opt,Skyline,50 mm Wzm:XES M1+FP 1.800 Glosniki:SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
narazie sygnalowe ale probuje sie dogadac z nexusem na jakies glosnikowe ktore mi zbytnio nie zaostrza gory doszlismy do wniosku ze srebrzone odpadaja ale na pewno beda to EC
a sygnalowe mam mc60 do przedniego zestawu
no to bedzie u mnie to tak wygladalo :
- Skyline system przedni
- switch mono sub
- Mc 60 system przedni sygnalowka
(pseudo reklama : zakupione u Autora posta wyzej czyt. Nexus6 )
to tyle narazie
teraz mysle gleboko nad tym zasilaniem i o tym co mowil mi nexus czyli zeby minus i plus puscic z aku do wzmacniacza :O
narazie koniec mam z wydatkami bo jutro jade robic przeguby bo sie rozlecialy :/ tak to jest jak sie katuje 1,8 T
Chodzi o to żeby rzeczy takie jak kable i wytłumienie położyć raz a porządnie i nie rozbierac 100 razy auta. Natomiast głośniki, wzmaki, radia to takie "klocki lego". :szeroki_usmiech
Robiłem u siebie etapami i wszystko cacy wyszło. Czasem lepiej odczekać troche, odłożyc kaske i kupić coś lepszego. Jak to ktoś kiedyś powiedział - system gra tak jak jego najsłabszy element (czy jakoś tak :helm )
Komentarz